dinsdag 23 september 2008

Kabeljauwpakketjes met tortillachips

Vrijdag - visdag ... en wij hebben de luxe van aan zee te wonen, vlakbij verschillende lekkere viswinkels.
Kinderen : "Mama, wat eten we vandaag?"
Mama : " Vis met chips er op!"
Kinderen : "Cool !!!"
Gegarandeerd dat de kinderen met nog méér plezier die vis zullen verorberen.

Kabeljauwpakketjes met tortillachips

4 stukken kabeljauw van 200 g
50 g tortillachips
2 eetlepels olijfolie
4 boswortels, in dunne plakjes
1 grote gele paprika, in reepjes
2 bosuitjes, in ringetjes
sap van een halve citroen
zout, versgemalen zwarte peper
1 eetlepel gemengde Mexicaanse kruiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verkruimel de tortillachips fijn in de keukenmachine of in een plasticzak met een deegroller en meng de olijfolie erdoor.
Verdeel de groenten over het midden van 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie.
Strooi er zout en peper over en sprenkel wat citroensap erover.
Wrijf de vis in met citroensap en de Mexicaanse kruiden en leg ze op de groenten.
Strooi de tortillachips over de vis. Vouw de uiteinden van het bakpapier aan twee kanten van de vis naar elkaar toe en draai deze uiteinden dicht, zodat een open pakketje ontstaat.
Zet de pakketjes op de bakplaat en schuif ze in de oven.
Bak de kabeljauw in 20 minuten gaar. Lekker met rijst en een salade van tomaatjes of andere groentjes.
Vouw de pakketjes aan tafel open en het aroma komt je tegemoet ....

Variatie :
Vervang de kabeljauw door koolvisfilet.

1 opmerking:

sigrid zei

Karien,
Wat een goed idee om de kids vis te laten eten,'kzal het zeker es klaarmaken.Proficiat met deze lekkere site.

Sigrid