woensdag 20 juli 2011

Zelfgemaakte lavendelsuiker







Lavendelsuiker? Probeer het nu met de lavendel uit de tuin. Simpel en lekker geurend !

Wat hebben we nodig?
1/2 kilo suiker en 1 grote eetlepel zelfgekweekte gedroogde lavendelbloempjes.

Je doet de lavendel bij de suiker, goed mengen en bewaar in een goed afsluitbare pot. Laat het een paar weken rusten en 't is klaar voor gebruik. Je kan het zeven zodat je geen bloempjes in je bereidingen hebt, of je kan het zo laten.
De suiker kan je gebruiken in koekjes, cake, ijs, thee, of om zelf likeur mee te maken.
Geef toe, een keukenpiet met 2 linkerhanden kan dit !

1 opmerking:

Tine zei

Via google bij dit recept op je blog terechtgekomen. 't Was al langer een mustdo, maar vandaag had ik er zin in.

En nu maar verder scrollen op je blog! Het lijkt de moeite! :-)