Rijpe perziken .... Laten we eens een lekkere klassieker bereiden.
Nigella Lawson heeft een gemakkelijk recept voor Peche Melba.Super easy! Njamie njam! Ik heb haar boek niet naast me liggen maar als ik het me goed herinner was dit het recept. Ik heb dit gisterenavond klaargemaakt en het was voor herhaling vatbaar !
Peche Melba
voor de perziken: 3,5 dl water + 350 gr kristalsuiker + 3 lepels citroensap + ½ vanillestokje, in de lengte gespleten + 4 perziken (ik heb er nog een steranijsje en een kaneelstokje bij gedaan voor de smaak)
voor de frambozensaus: 150 gr frambozen + 20 gr poedersuiker + 2 eetl citroensap.
om erbij te geven:vanille roomijs
Verhit water, suiker, citroensap en vanillestokje in een wijde, ondiepe pan op laag vuur om de suiker te laten smelten. Laat het mengsel vervolgens aan de kook komen en laat het ongeveer 5 minuten borrelend koken. Zet het vuur lager zodat het stroperige vocht heel zachtjes blijft koken.Halveer de perziken en verwijder de pitten, maar alleen als ze makkelijk loskomen, anders laat je ze maar zitten en haal je ze er later uit. Pocheer de perziken aan elke kant +- 3 minuten, afhankelijk van de rijpheid.Prik met een punt van een scherp mes in het snijvlak van de perziken om te controleren of ze zacht zijn. (Ik heb sommige perziken nog een paar minuutjes langer laten pocheren). Schep ze met een schuimspaan op een bord.Pel de perziken wanneer je ze allemaal gepocheerd hebt en laat ze goed afkoelen ( haal de eventuele pitten eruit).
Pureer voor de frambozensaus de frambozen, poedersuiker en citroensap in een blender.
Leg per persoon een bolletje ijs met erboven een halve perzik en lepel de frambozensaus over het fruit en zet de rest van de saus op tafel.
Enjoy the summer !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten