Een zomers slaatje met oud brood? Dan komt panzanella als geroepen.
Panzanella
1 ciabatta
600 g trostomaten
1 bos verse basilicum
1 teen knoflook
1 el kappertjes
olijfolie extra vergine
2 el witte wijnazijn
zout, versgemalen peper
zwarte olijvenPanzanella
1 ciabatta
600 g trostomaten
1 bos verse basilicum
1 teen knoflook
1 el kappertjes
olijfolie extra vergine
2 el witte wijnazijn
zout, versgemalen peper
Snijd het brood in plakken en bestrijk ze met olijfolie. Rooster ze goudbruin in de oven. Snijd of scheur het brood in stukken. Snijd de tomaten in stukken. Scheur de basilicumblaadjes grof en pel en hak de knoflook. Meng de basilicum, knoflook, kappertjes, 4 eetlepels olijfolie en azijn met het brood en de tomaten en breng de salade op smaak met zout en peper. Werk af met een paar zwarte olijven.
Variatie :
* scheutje witte wijn toevoegen
* enkele partjes komkommer
* ansjovis (eerst laten weken in melk, verwijder graatjes en snij in fijne reepjes)
* scheutje balsamico-azijn * verse kruiden : rozemarijn - oregano
Smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten