Aardappelgratin is een overheerlijk gerecht.
Het vergt wel een beetje werk maar 'k heb het geluk dat ik een mandoline in huis heb.
Maak een grote pot. 's Anderendaags is het een tractatie voor jezelf en familieleden.
Aardappelgratin (8 personen)
* 2 kg vastkokende aardappelen
* 4 teentjes look (fijngesnipperd)
* 400 ml room en 400 ml melk
* peper en zout
Verwarm de oven op 180 graden.
Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in schijfjes van ongeveer 3 millimeter (niet meer spoelen eenmaal ze gesneden zijn).
Schik een laagje aardappelen op de bodem van een ingevette ovenschaal.
Bestrooi met knoflook en peper en zout.
Maak op dezelfde manier nog laagjes aardappelschijfjes.
Schenk de room en melk over de aardappelen. De bovenste plakjes moeten net onder staan.
Zet de schotel ongeveer 1,5 uur in de oven.
Controleer of hij gaar is en de bodem droog. Dek de gratin af met aluminiumfolie als hij te donker dreigt te worden.
Ondertussen verspreidt er zich al een heerlijke lookgeur in huis ...
zaterdag 27 februari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Ja heerlijk die patatjes ..........
Een reactie posten