Kunnen we met restjes ook mooie aperitiefhapjes maken? Natuurlijk. We kijken eens in onze frigo en we kunnen er wel altijd iets moois van maken.
Deze perfecte combinatie van kleuren en verfrissende smaken brengt zure appel en gerookte zalm samen.
Glaasjes zalm
Ingrediënten voor 6 glaasjes :
100 g gerookte zalm
¾ groene appel
100 g verse magere kaas of Chavroux
2 eetlepels room
½ citroen
1 lente-uitje
zwarte peper
1 lente-uitje
zwarte peper
Bereiding :
Snij de zalm fijn.
Prak de kaas met een vork en meng met room en peper.
Pers een ½ citroen uit en meng het sap in een kom met de in kleine blokjes gesneden halve appel (niet geschild). Snij het resterende kwartje appel in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap.
Verdeel de appelblokjes over de 6 glaasjes, schep er de zalm boven op en eindig met de verse kaas. Werk af met het fijngesneden uitje. Dek af en zet in de koelkast.
Versier net voor het opdienen met de stukjes appel. Serveer fris.
(Bron : Delhaize)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten