Soepstengels van bladerdeeg : heerlijk bij een kopje soep maar ook lekker als aperitiefhapje.
Soepstengels
pakje bladerdeeg
zeezout
olijfolie met knoflook
italiaanse kruiden
geraspte kaas
zongedroogde tomaatjes
Rol het bladerdeeg uit met een deegroller, zodat er een grote lap ontstaat. Snijd met een mesje reepjes van ongeveer anderhalve cm breedte. Kies iedere keer 3 repen die je bovenaan aan elkaar zet. Maak er een mooie losse vlecht van en bevestig de uiteinden ook weer goed aan elkaar vast.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en stop deze tussen de vlecht. Bestrijk de vlechten met olie en bestrooi ze met zeezout, italiaanse kruiden en geraspte kaas. Bak ze in 20 minuutjes goudgeel en knapperig in een voorverwarmde oven van 200 °C. Even laten afkoelen en dan lekker opknabbelen!
Variatie : bestrooi het bladerdeeg eens met parmezaanse kaas en sesamzaadjes
vrijdag 18 september 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten