Voor lekkere dingen hoef je niet altijd uren in de keuken te staan. Ik benoem dit gerechtje "luie zeebaars" omdat je er amper 10 minuten werk aan hebt en in 1, 2, 3 aan tafel kunt.
Verdeel de bonenstoof over twee diepe borden en leg op elk een stukje zeebaars. Werk af met verse basilicum.
Een lui gerechtje moet eens kunnen.
De ingrediënten hieronder zijn berekend voor 2 personen.
Luie zeebaars
Luie zeebaars
1 blik witte reuzebonen
1 teentje knoflook
150 gram kerstomaatjes
½ bos platte peterselie
1 teentje knoflook
150 gram kerstomaatjes
½ bos platte peterselie
basilicum
2 zeebaarsfilets met vel
olijfolie
½ theelepel chilivlokken
olijfolie
2 zeebaarsfilets met vel
olijfolie
½ theelepel chilivlokken
olijfolie
Verwarm de ovengrill voor. Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Halveer de kerstomaatjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze grof.
Bestrijk de zeebaarsfilets dun met olijfolie en bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Leg ze met de huid boven op een bakplaat en schuif 5 – 8 minuten onder de hete grill tot de vis net gaar en de huid krokant is.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem (of nog beter : de wok) en fruit hierin de knoflook en de chilivlokken een minuut. Voeg de kerstomaatjes toe en bak ze 1 – 2 minuten mee.
Voeg nu de bonen toe en de helft van de peterselie en warm alles omscheppend een paar minuten door. Meng er op het laatst nog een gulle scheut extra vergine olijfolie en de rest van de peterselie door. Proef en maak op smaak met zout.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem (of nog beter : de wok) en fruit hierin de knoflook en de chilivlokken een minuut. Voeg de kerstomaatjes toe en bak ze 1 – 2 minuten mee.
Voeg nu de bonen toe en de helft van de peterselie en warm alles omscheppend een paar minuten door. Meng er op het laatst nog een gulle scheut extra vergine olijfolie en de rest van de peterselie door. Proef en maak op smaak met zout.
Verdeel de bonenstoof over twee diepe borden en leg op elk een stukje zeebaars. Werk af met verse basilicum.
Geef er naar keuze aardappeltjes of stokbrood bij.
Easy !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten