woensdag 23 september 2009

Courgette met aardappelen en ham


Courgette kan je met zoveel dingen combineren. Ik vind het geen saaie groente en deze gratin presenteert nog heel mooi ook.

Aardappelgratin met courgette en geraspte ham
Baktijd: 20 min.
Bereidingstijd: 15 min.

Ingrediënten: 1 zakje geraspte ham van Herta, 4 middelgrote aardappelen, 4 eieren, 1 courgette, 400 ml melk, 1 koffielepel gemalen muskaat, 40 g Comtékaas, zout, peper, boter.

Verwarm de oven voor op 210°C . Was de aardappelen en de courgette en schil de aardappelen. Snijd de courgette en de aardappelen in fi jne schijfjes. Snijd de Comté-kaas in reepjes. Kluts de eieren met de melk en wat nootmuskaat, peper en zout. Beboter 4 grote ovenschalen en schik er de aardappel- en courgetteschijfjes in lagen in, afgewisseld met geraspte ham. Overgiet het geheel met het eiermengsel en bestrooi met de kaasreepjes. Laat ongeveer 20 minuten in de oven bakken.
(Bron : Herta)
Eigen tip : je kan evengoed een andere lekkere afsmakende kaas gebruiken.

Geen opmerkingen: