Tomaten uit de oven.
Er zijn fans en tegenstanders. Ik behoor tot de eerste groep.
Deze provençaalse tomaatjes at ik een aantal jaar geleden in de Provence, mijn favoriete vakantiestek.
Je kan het serveren bij gegrild of gebakken vlees.
Deze provençaalse tomaatjes at ik een aantal jaar geleden in de Provence, mijn favoriete vakantiestek.
Je kan het serveren bij gegrild of gebakken vlees.
Ingrediënten :
* 4 rijpe tomaten
* 2 teentjes look
* herbes de Provence
* takje verse peterselie
* broodkruim
* olijfolie en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten dwars door, dus niet van kroontje naar onderen.
Rangschik ze naast elkaar in een ovenschaal.
Bestrooi met zout. Hak de look en peterselie heel fijn. Vermeng dit met wat broodkruim en olijfolie en bedek de bovenkant van elke tomaat met een beetje van dit mengsel.
Besprenkel alles met olijfolie en zet de schaal gedurende 15 minuten in de oven.
Als ze dan bovenop nog niet goudbruin zijn, kun je ze nog even onder de grill doen, maar pas op dat ze niet verbranden.
Ruik, geniet en proef de Provence !
* 4 rijpe tomaten
* 2 teentjes look
* herbes de Provence
* takje verse peterselie
* broodkruim
* olijfolie en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten dwars door, dus niet van kroontje naar onderen.
Rangschik ze naast elkaar in een ovenschaal.
Bestrooi met zout. Hak de look en peterselie heel fijn. Vermeng dit met wat broodkruim en olijfolie en bedek de bovenkant van elke tomaat met een beetje van dit mengsel.
Besprenkel alles met olijfolie en zet de schaal gedurende 15 minuten in de oven.
Als ze dan bovenop nog niet goudbruin zijn, kun je ze nog even onder de grill doen, maar pas op dat ze niet verbranden.
Ruik, geniet en proef de Provence !
1 opmerking:
Hola dat ziet er niet moeilijk uit dus ik probeer het eens dank u mamie mesen .
Een reactie posten