Het fijne van pasta is dat het eenvoudig is en dat je er eindeloos mee kunt variëren.
Pasta met vis / Pasta met vlees / Pasta koud / Pasta warm / ....
Ze bestaan in allerlei vormen en kleuren. Vandaag houden we het heel simpel.
In ons bordje herkennen we de kleuren van de Italiaanse vlag : groen, wit en rood.
Penne in ca 10 min. beetgaar koken in licht gezouten water.
Intussen 1 gesnipperde ui glazig bakken in olijfolie.
2 gesneden rode en gele paprika’s in blokjes gesneden en 3 tenen geperste knoflook toevoegen. De paprikablokjes op smaak brengen met zwarte gemalen peper en zout. Bakken tot de paprika zacht is.
Pasta afgieten en deze verdelen over de borden en er 125 g zachte geitenkaas (op kamertemperatuur) in blokjes over verkruimelen. De geitenkaas smelt direct over de pasta. De gebakken paprika over de pasta scheppen. Garneren met blaadjes basilicum en geroosterde pijnboompitten en enkele olijven. Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.
Variatie : i.p.v. geitenkaas kan er ook parmezaanse kaas genomen worden.
Italië, here we come !
Pasta met vis / Pasta met vlees / Pasta koud / Pasta warm / ....
Ze bestaan in allerlei vormen en kleuren. Vandaag houden we het heel simpel.
In ons bordje herkennen we de kleuren van de Italiaanse vlag : groen, wit en rood.
Penne in ca 10 min. beetgaar koken in licht gezouten water.
Intussen 1 gesnipperde ui glazig bakken in olijfolie.
2 gesneden rode en gele paprika’s in blokjes gesneden en 3 tenen geperste knoflook toevoegen. De paprikablokjes op smaak brengen met zwarte gemalen peper en zout. Bakken tot de paprika zacht is.
Pasta afgieten en deze verdelen over de borden en er 125 g zachte geitenkaas (op kamertemperatuur) in blokjes over verkruimelen. De geitenkaas smelt direct over de pasta. De gebakken paprika over de pasta scheppen. Garneren met blaadjes basilicum en geroosterde pijnboompitten en enkele olijven. Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.
Variatie : i.p.v. geitenkaas kan er ook parmezaanse kaas genomen worden.
Italië, here we come !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten