dinsdag 7 juli 2009

Tapenade verte


Tapenades zijn één van mijn favorieten. Hieronder een variant voor groene tapenade.

Ingrediënten :
* 200 gram groene olijven (ontpit)
* 75 gram amandelen
* 10 ansjovisfilets op olie
* 2 eetlepels kappertjes
*1,5 dl olijfolie
* 1 theelepel citroensap

Doe alle ingrediënten in de keukenrobot en mix fijn. De één wil het al wat fijner gemixt zien dan de andere. Ik zou zeggen : zoek de gulden middenweg voor tapenades...

Serveer dit hapje bijvoorbeeld op geroosterd stokbrood.

Et voilà. Smakelijk !

1 opmerking:

laura zei

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PESTO!