maandag 15 december 2008

Goulash van wild


We blijven in het wildthema.
Het ultieme onthaastingsrecept: weinig werk, en dan 4 uur heel zachtjes laten stoven tot het vlees mals en gaar is, en je hele huis heerlijk gezellig ruikt. Dus niet stressen voor de kerst, maar gezellig bij de open haard zitten met een glaasje wijn en rustig afwachten tot je aan tafel kunt. (Ha ha dit laatste geldt zeker voor onze mannen ...)

Goulash van wild
(4 personen)
Bereiden: 25 minuten
In de pan: 4 uur

Ingrediënten :
2 kleine uien
2 rode paprika's
150 gram dunne sperziebonen
8 kruimige aardappels
100 gram spek
1 el olijfolie
600 gram stoofvlees van wild (liefst gemengd)
1 el tomatenpuree
1 dl rode wijn
3 dl wild- of runderfond (dit kan je ook kopen in potjes in de supermarkt)
1 laurierblad
2 takjes verse tijm
1 teen knoflook in de schil
1 tl gemengde peperkorrels
150 g diepvrieserwten

Snij de uien in smalle partjes. Snij het vruchtvlees van de paprika's in kleine vierkantjes. Haal de sperziebonen af.
Schil de aardappels en snij ze in blokjes.
Bak de spekreepjes uit in wat olie in een grote braadpan.
Snij het stoofvlees in blokjes van ± 3-4 cm en roerbak ze op hoog vuur bruin.
Voeg de uien, paprika en tomatenpuree toe en bak het mengsel al roerend 3-4 minuten.
Schep het vlees uit de pan.
Schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels los.
Roer de helft van de fond erbij en breng aan de kook.
Schep het vlees weer terug, voeg kruiden, knoflook en kruiden toe en dek de pan af.
Stoof het vlees in 4 uur zacht (op een klein vuurtje) en gaar.
Schep na 3 ½ uur de aardappels erbij en 15 minuten later de sperziebonen en doperwten.
Voeg eventueel af en toe wat fond toe als het geheel te droog wordt.

Tip : wie geen “amateur” is van erwtjes, die kan dit ingrediënt gerust weglaten.

Bon appétit !
Karien

Geen opmerkingen: