vrijdag 14 november 2008

Vegetarische pasta met camembert en spinazie


Onderstaand recept vond ik in een culinair tijdschrift "Delicious".

Het water kwam in mijn mond toen ik het las. Hoog tijd om jullie te laten meegenieten ...



PASTA MET CAMEMBERT EN SPINAZIE

· 1 doosje camembert van 250 gram
· 2 tenen knoflook in dunne plakjes
· olijfolie
· Naaldjes van 1 takje rozemarijn
· 400 gr penne pasta
· 150 gr verse spinazie
· 100 gr geraspte parmazaanse kaas
· Zeezout en zwarte peper

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Haal het papier van de camembert en leg het terug in het doosje .
Snijd een cirkel uit de korst en verwijder deze.
Leg de knoflookplakjes op de kaas, strooi er wat zeezout en vers gemalen zwarte peper over en besprenkel met olijfolie.
Strooi de rozemarijnnaaldjes erover en druk ze voorzichtig aan,zodat ze goed bedekt zijn met de olie.
Zet het doosje 25 minuten op een bakplaat in de oven tot de kaas mooi goudbruin gesmolten is.
Kook intussen de penne. Doe, wanneer de pasta gaar is, de spinazie in de pan. (die heeft maar 10 seconden nodig).
Giet het geheel af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Doe de pasta en de spinazie terug in de pan. Giet er een paar flinke scheuten olijfolie over en voeg de parmezaanse kaas toe.
Mocht je de saus te dik vinden voeg wat kookvocht toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Neem de kaas uit de oven.
Verdeel de pasta over 4 borden. Schenk de camembert over de pasta of zet het bakje op tafel en laat ieder voor zich en heerlijke smeuïge lepel opscheppen.
Smakelijk !

2 opmerkingen:

Anoniem zei

dat ziet er inderdaad lekker uit nog veel succes verder met je blog van ene uit het mesense groetjes .

Anoniem zei

OK voor mij!