Met de feestdagen in het vooruitzicht zoeken we allen naar gemakkelijke, snel klare en vooral lekkere gerechtjes.
Dit onderstaand recept heeft het allemaal : onze dochtertjes zouden het kunnen klaarmaken, de ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en 't smaakt heerlijk. Heb ik jullie kunnen overtuigen?
Allez, aan de slag dan...
Zalmtartaar met rucola-olie
Ingrediënten voor 8 personen
rucolasla
200 ml olijfolie
2 x 250 g zalmhaasjes of andere verse zalm
3 x 100 g gerookte zalm
1 citroen
200 ml room
verse bieslook fijngesneden
Materialen : keukenrobot of goede mixer + open ringvorm (doorsnede ca. 8 cm).
Voorbereiden
Rucola van dikste stelen ontdoen en in keukenmachine fijnmalen. Terwijl machine draait, olie in dun straaltje erbij schenken. Rucolaolie op kamertemperatuur minimaal 1 uur wegzetten, daarna met zout op smaak brengen.
Zalmhaas en gerookte zalm in blokjes snijden. Van citroen 8 dunne partjes snijden, rest uitpersen. Beide soorten zalm met citroensap, room en driekwart van bieslook mengen. Zalmmengsel afdekken en tot gebruik gekoeld bewaren. (Dit kan je dus gemakkelijk de dag voordien doen).
Bereiden :
Ringvorm telkens op bord zetten en met 1/8 deel van zalmmengsel vullen. Zalmmengsel met achterkant van lepel goed aandrukken. Ringvorm verwijderen. Partje citroen op zalmtartaar leggen. Zo alle borden opmaken. Rucolaolie om zalmtartaar druppelen. Rest van bieslook erover strooien.
Tip : als je geen ringvormen hebt, kun je ook lege tomatenblikken uitspoelen en gebruiken.
Njamie njamie.
Dit onderstaand recept heeft het allemaal : onze dochtertjes zouden het kunnen klaarmaken, de ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en 't smaakt heerlijk. Heb ik jullie kunnen overtuigen?
Allez, aan de slag dan...
Zalmtartaar met rucola-olie
Ingrediënten voor 8 personen
rucolasla
200 ml olijfolie
2 x 250 g zalmhaasjes of andere verse zalm
3 x 100 g gerookte zalm
1 citroen
200 ml room
verse bieslook fijngesneden
Materialen : keukenrobot of goede mixer + open ringvorm (doorsnede ca. 8 cm).
Voorbereiden
Rucola van dikste stelen ontdoen en in keukenmachine fijnmalen. Terwijl machine draait, olie in dun straaltje erbij schenken. Rucolaolie op kamertemperatuur minimaal 1 uur wegzetten, daarna met zout op smaak brengen.
Zalmhaas en gerookte zalm in blokjes snijden. Van citroen 8 dunne partjes snijden, rest uitpersen. Beide soorten zalm met citroensap, room en driekwart van bieslook mengen. Zalmmengsel afdekken en tot gebruik gekoeld bewaren. (Dit kan je dus gemakkelijk de dag voordien doen).
Bereiden :
Ringvorm telkens op bord zetten en met 1/8 deel van zalmmengsel vullen. Zalmmengsel met achterkant van lepel goed aandrukken. Ringvorm verwijderen. Partje citroen op zalmtartaar leggen. Zo alle borden opmaken. Rucolaolie om zalmtartaar druppelen. Rest van bieslook erover strooien.
Tip : als je geen ringvormen hebt, kun je ook lege tomatenblikken uitspoelen en gebruiken.
Njamie njamie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten