Pasta met prei voor hongerige sportievelingen
Ingrediënten :
* 4 preiwitten dun gesneden
* 4 wortelen in julienne gesneden
* 1 sjalotje fijn gesnipperd
* 2 teentjes look
* 200 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
* 2,5 dl room
* 1 kg gehakt
* 1 kippenbouillonblokje
* een grote pak pasta naar keuze
* peper, zout, kerriepoeder
* olijfolie
Week het eekhoorntjesbrood gedurende 10 minuten in 2 dl lauw water. Hou het kookvocht bij.
Snij de prei in heel dunne ringen, was ze grondig en laat goed uitlekken.
Schil de wortelen en snij in julienne.
Doe olijfolie in een (elektrische) wok en fruit het sjalotje en de look. Fruit hierin heel even een mespuntje kerrie.
Voeg het gehakt toe en braad dit gaar.
Voeg de prei en wortelen toe. Voeg een theelepeltje kerriepoeder toe en kruid naar smaak met peper en zout. Snij het eekhoorntjesbrood in kleine stukjes en voeg dit toe in de wok. Laat het bouillonblokje oplossen in het weekvocht van de paddenstoelen en voeg dit bij het geheel.
Plaats het deksel op de wok en smoor alles in ca. 20 minuten gaar.
Kook ondertussen ook de pasta al dente.
Roer de pasta en de room door het mengsel. Proef of er nog kruiden bij moeten.
Laat het geheel nog efkes verwarmen en dien dan op.
1 opmerking:
mmm , lekker
Een reactie posten