donderdag 2 december 2010
Provencaalse kruiden
Mijn potje provencaals kruiden was bijna leeg en ik wou eens mijn eigen samenstelling maken.
Een zoektocht op internet leverde het volgende resultaat op.
Iedereen kan er volgens zijn eigen smaak een kruid meer of minder aan toevoegen. Traditioneel bestaan de basisingredienten uit rozemarijn, bonenkruid, marjolein en tijm, waaraan dan weer basilicum, salie, oregano en zelfs lavendel kunnen worden toegevoegd. Men kan dus naar hartelust combineren.
Benodigdheden:
* 3 eetlepels gedroogde marjolein
* 1 theelepel gedroogde rozemarijn
* 3 eetlepels gedroogde tijm
* 1/2 theelepel gedroogde salie
* 3 eetlepels gedroogd bonenkruid
* 1/2 teelepel venkelzaad
* 1 theelepel gedroogde basilicum
Meng al deze ingredienten, doe ze in een pot en bewaar die op een droge, donkere plaats.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten