zaterdag 19 september 2009

Wortelsoep met sinaasappel




Soep biedt 1001 voordelen : het is gezond, lekker, snel klaar, je kan er alle kanten mee uit, je kan het 7 dagen op 7 serveren zonder dat je het beu wordt, etc.
Experimenteren in de keuken is heel tof. Soep is daarvoor een dankbaar gerecht. Probeer het volgende eens en je zal versteld staan van de verrassend lekkere combinatie.

Wortelsoep met sinaasappel

1 gesnipperde ui aanfruiten met 500 g geschilde en in stukjes gesneden wortel, een beetje geraspte gemberwortel (ongeveer 1 cm) en een blaadje laurier. Afblussen met 2 dl sinaasappelsap en 1 l groentebouillon. Met deksel op de pan gaar koken tot de wortels gaar zijn en pureren. Serveer de soep in kommen met een lepel zure room en nootmuskaat en fijngesnipperde bieslook.

Variatie : breng op smaak met een snuifje currypoeder en garneer met bieslook of zelfs met een paar vers gepelde garnalen.
Geniet !

Geen opmerkingen: